Skip to content

Berenjenas con miel – aubergines met honing

12/11/2009

Ingrediënten:

1 grote aubergine, zout, bloem, olijfolie, rietsuikerhoning

Bereiding:

Snijd de aubergine in schijfjes (max. 3mm) en bestrooi ze met een beetje zout. Laat het water uit de aubergine trekken en dep ze na een 15 tal minuten droog. Doe de bloem in een platic zakje en leg de schijfjes aubergine bij de bloem. Goed schudden zodat de aubergine de bloem kan absorberen. (mocht dit niet lukken kan je eerst de schijfjes door eiwit halen).

Frituur de schijfjes lichtbruin / krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik ze op een bord en besprenkel ze met een beetje rietsuikerhoning.

aubergineberenjenas con miel2

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 19/05/2013 9:02 pm

    Leuke variatie op het recept. Je kunt de aubergine ook in melk, bier of water met limoensap marineren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: