Spring naar inhoud

Carnaval in Frigiliana

24/02/2010

Vrijdag 19 februari 2009, vandaag zijn de allerkleinsten aan de beurt. Carnaval op de guarderia…en naar jaarlijkse gewoonte doen de mama’s mee. Alejandro is nu 19 maanden en voor ons is het dus de eerste keer. Verkleed als clown lopen we met alle kindjes en de mama’s door de straten en scanderen we: “Esto es carnaval y no queremos estudiar!”. Zelfs de baby’tjes in de kinderwagens dragen pruik en bijhorend pakje. Alejandro die begrijpt er helemaal niets van maar hij amuseert zich kostelijk. De toeristen vinden het blijkbaar een fenomeen en nemen de ene foto na de andere. Na enkel uurtjes door de straten crossen heb ik de kleinste moeten afvoeren wegens “frito” oftewel…compleet uitgeteld.

 

Zaterdag 20 februari 2009, nu is het de beurt aan het grote dorpscarnaval. De straten worden afgezet, springkasteel opgeblazen en muziek en podia in gereedheid gebracht. Met al gauw een uur vertraging (typisch spaans) start de rondgang. Ik moet zeggen dat ze er dit jaar hun werk van hebben gemaakt. Spanjaarden maken hun kostuums zelf of de lokale naaister zorgt voor de outfit en we zagen toch wel heel wat de revue passeren: bv. de yoghurt potjes, tetris blokjes, kasteelvrouwen, playmobiel figuurtjes, bodybuilders,enz. Soit, we hebben de mensen uit het dorp eens van een andere kant kunnen bekijken en hebben ferm gelachen. Er werd nog gefeest tot in de vroege uurtjes.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. MONIQUE LANERES permalink
    29/05/2010 11:20 pm

    Hallo, heb 6 jaar in Andalousie gewoond 1971 tot 1977. In deze periode werd er de grond gratis aangeboden in Frigiliana. Prachtig land, helaas om gezondheidsredenen moeten terugkeren.
    MVG Monique Laneres

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: